Creathon ‘Twente Treasures’ succesvol afgerond: stedeling ontmoet ‘Twentse schatten’ door nieuw product.
In het weekend van 7 en 8 oktober heeft 20Creathon haar creatieve marathon ‘Twente Treasures’ georganiseerd bij Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Tijdens deze creatieve marathon zijn drie teams, bestaande uit studenten en experts, de strijd met elkaar aangegaan om binnen dertig uur een product te ontwikkelen met als doel toeristen en locals de schatten van Twente te laten ontdekken. Het winnende team is team Wunderbar dat met een idee kwam om het Twentse landschap te integreren in de stad.
Winnaar: Beleef de natuur in de stad
Team Wunderbar bestaat uit Dirk-Jan Medendorp, Irene Sijgers, Viktor Klassen en Yvon Weustink. Afgelopen weekend bedachten zij het winnende idee, dat erop gericht is om het Twentse landschap te beleven in de stad. Hoe? Door leegstaande winkelpanden en ruimtes op te vullen met beelden, geluiden en geuren van het platteland, waardoor de beleving van het Twentse landschap ook wordt gevoeld in de stad. Team Wunderbar wil leegstaande ruimtes inzetten als ‘ambassade van een Twente Treasure’. Het doel is om het publiek te verleiden om daar in het weekend dan zelf naar toe te gaan. Het team heeft de 20Creathon award van € 500 gewonnen.
Dating in Twente
Naast dit winnende idee zijn er nog twee producten bedacht om Twente met al haar mooie plekken op de kaart te zetten. Team KWW (Kiek’n Wat ‘t Wordt) heeft een nieuwe werkvorm van Tinder bedacht: dating op de verschillende interessegebieden van inwoners en toeristen. Idee is dat de inwoner optreed als buddy van de toerist, gericht op het sociale samenzijn en het samen ontdekken van de Twentse schatten.
Schatzoeken
Team DEVcake heeft Wandr bedacht: een app waarmee mensen kunnen schatzoeken. Deze app, waarbij elementen uit Serious Gaming gebruikt worden, helpt gasten in het Twentse landschap om hun dag aantrekkelijk in te richten en op een speelse manier op zoek naar schatten te gaan. Team DEVcake is uitgenodigd door Kennispark Twente om in gesprek te gaan over het ontwikkelen van hun product.
Let’s get social